Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Все для Перемоги!

Дата: 12.01.2024 09:40
Кількість переглядів: 83

Шаргородська міська рада продовжує допомагати Збройним Силам України, аби укріпити наших воїнів у боротьбі з російським агресором.

У 2023 році Шаргородська міська рада одна з перших в області прийняла Програму підтримки Захисників та Захисниць України. Завдяки цьому у минулому році, на підтримку воїнів ЗСУ, загиблих і зниклих безвісти Героїв та членів їх сімей, з міського бюджету було виділено майже 8 мільйонів гривень.

Відповідно до цієї Програми міською радою у 2023 році:

- надано 327 тисяч гривень матеріальної допомоги Захисникам України,

- проведено ряд заходів щодо оздоровлення дітей з родин військовослужбовців, на що було виділено 351 тисячу гривень,

- виділено 580 тисяч гривень на допомогу родинам загиблих та зниклих безвісти на опалювальний період,

- значну суму коштів виділено з метою належного вшанування пам’яті полеглих Героїв – наших земляків: 150 тис. грн. - на встановлення меморіальних плит загиблим Захисникам; 700 тис. грн. - на поховання воїнів, 2 млн. 200 тис. грн. – на допомогу родинам загиблих Захисників на встановлення пам'ятників; 635 тис. грн. використано на оплату ритуальних послуг,

- здійснено ряд інших заходів.

На превеликий жаль, Шаргородщина продовжує втрачати кращих синів рідної землі. Наш святий обов’язок берегти пам'ять про кожного з них та піклуватись про їх родини. З метою увіковічнення подвигу наших воїнів-земляків ведеться робота щодо написання Книги про шаргородців – Героїв війни України з російською навалою.

Звичайно, у пріоритеті діяльності міської ради - допомога нашим військовим, які зараз перебувають на війні.

Міська рада не залишає поза увагою жодне звернення з фронту. Як результат, нашим воїнам передано чимало необхідного для них спорядження. Окрім того, за безпосереднього сприяння міськради, на суму майже 700 тисяч гривень, у зону бойових дій було відправлено десятки видів різних товарів: медикаменти та товари медичного призначення, господарські, будівельні та електротовари, дольова участь у придбанні автомобіля, запчастини до автомобілів,  шини для екскаватора, бензиновий генератор,  тепловізор, військова форма та взуття, військові рації, портативна зарядна станція, комплектуючі до дрону, тощо. Це далеко не повний список всього того, що було передано на потреби армії.

Уже зараз ми отримали від військових формувань десятки подяк та листів вдячності, які з радістю можемо переадресувати кожному жителю Шаргородщини. Адже допомога українським ЗСУ – це наша спільна справа та щоденна копітка робота.

В умовах надто напруженого бюджету, для Шаргородської  міської ради серед пріоритетних завдань на 2024 рік залишається належне функціонування бюджетної сфери, життєзабезпеченість громади і, звичайно, безпека та підтримка українських воїнів.

Маючи дієвий механізм допомоги Збройним Силам України, у бюджеті Шаргородської територіальної громади на 2024 рік уже передбачено 1,8 млн. грн.. Окрім того, встановлено, що при розподілі вільного залишку коштів станом на 01.01.2024р.  в першочерговому порядку розглядатимуться питання допомоги ЗСУ, що відповідає бюджетному законодавству.

Ми жодним чином не припинятимемо підтримувати та зміцнювати наших Захисників, бо кожен з нас чітко розуміє, що саме завдяки їм, ми живемо у своїх домівках, йдемо на роботу, до школи чи садочка. Завдяки їм є Україна!

Нехай Господь Бог береже кожного воїна, хай кожна матір, дружина, донька дочекаються додому рідну людину живою та неушкодженою.

З вірою в Україну, з вірою в ЗСУ!

Все для Перемоги!  

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора