Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На честь участі команди України у ІV зимових юнацьких Олімпійських іграх 2024 року на Шаргородщині замайорів Олімпійський Прапор

Дата: 12.01.2024 16:45
Кількість переглядів: 168

Сьогодні, 12 січня,  Шаргородщина долучилася до Всеукраїнської акції підняття Олімпійського Прапора з нагоди участі команди України у ІV  зимових юнацьких Олімпійських іграх 2024 року у Канвондо (Республіка Корея).

Церемонія «Свята Олімпійського прапора» проводиться з метою розвитку олімпійського руху в Україні, сприяння вихованню почуття патріотизму, гордості за свою державу, формування позитивного відношення до олімпійського руху та здорового способу життя, вшанування уславлених особистостей спорту в українських містах та містечках, селищах та селах.

У церемонії підняття Олімпійського прапора біля міської ради  взяли участь представники міської  влади, спортсмени, громадськість – на знак підтримки українських спортсменів, які представляють нашу державу та змагатимуться за медалі на Олімпійських іграх.

Державний Прапор та Прапор Національного олімпійського комітету  підняли вихованці КДЮСШ: Олександра  Дудко - збірниця області з футболу та Олександр Кушнір - багаторазовий чемпіон з боксу та призер обласних турнірів.

Міський голова Володимир Барецький привітав усіх з початком зимових Олімпійських ігор, наголосив, що  церемонія підняття Олімпійського Прапора -це давня традиція, яка символізує спорт, який нас всіх об'єднує. Кожен спортсмен, який представляє Україну на цих Олімпійських іграх, - унікальний та готовий показати високі результати. Виступаючий висловив впевненість, що будуть медалі. Залишається лише побажати учасникам удачі.

Заступник голови відділення НОК України у Вінницькій  області, заступник міського голови Артем Соляник передав вітання від імені голови НОКу України у Вінницькій області, Начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова та закликав вболівати за  наших спортсменів, підтримувати  їх, аби вони показали той результат, на який зараз готові, аби звучав наш український Гімн і піднімався Прапор у Кореї на честь перемоги наших спортсменів.

Начальник відділу освіти і спорту Сергій Іванець наголосив, що Шаргородщина спортивна громада, плекаємо надію, що хтось із наших земляків стане Олімпійським чемпіоном.

Тож вболіваймо за наших спортсменів! Бажаємо їм вдалих виступів та олімпійських медалей. Нехай  чемпіони гідно представляють Україну на змаганнях.

Разом з початком Олімпіади сподіваємось  на Перемогу у недалекому майбутньому, адже за традицією, з початком Олімпіади припиняються всі війни. Тож  віримо, що невдовзі Україна відзначатиме свою Перемогу.

Відділ освіти і спорту міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора