Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Шаргородській громаді підвели підсумки розвитку спортивної галузі за 2023 рік

Дата: 19.01.2024 15:57
Кількість переглядів: 83

17.01.2024 року  відділ освіти і спорту міської ради, ДЮСШ та громадська організація ФК «Колос» звітували про підсумки розвитку спортивної галузі за 2023 рік.  В нараді взяли участь інспектор відділу гуманітарної політики Жмеринської військової адміністрації Василь Марчук ,  заступник міського голови з питань діяльності  виконавчих органів ради, заступник  голови Вінницького відділу національного Олімпійського комітету України Артем Соляник, начальник відділу освіти і спорту Сергій Іванець, в.о. центру первинної медико-санітарної допомоги міської ради  Наталя Незгода, вчителі фізичної культури закладів освіти громади.

Спеціаліст відділу освіти і спорту Валентина Мельник  прозвітувала про хід виконанні Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2021-2025 рр.  Наголосила, що попри  всі виклики, які диктує нам сьогодення  програма  виконується.  Головне завдання програми  - проведення в громаді фізкультурно –оздоровчої та спортивно-масової роботи у закладах освіти, збереження та зміцнення здоров’я учнів, вихованців, пропагування здорового способу життя, проведення змістовного дозвілля. Загалом у громаді підтримується високий рівень розвитку спорту,  Шаргородщина працює з гарними результатами.

Команда Шаргородської територіальної громади за підсумками районних молодіжних спортивних ігор (Гімназіада) серед учнів ЗЗСО Жмеринського району здобула ІІ місце. Це досить вагоме досягнення для громади.

У співдоповіді взяли участь директор КДЮСШ Іван Палій, голова  ФСТ «Колос» Олег Сікорський,  які прозвітували про досягнення вихованців спортивної школи та розвиток спорту серед дорослого населення, розвиток спорту ветеранів. Вказали на проблемні питання, які потрібно вирішувати.

Учасники наради обговорили питання  підготовки та  проведення загальнонаціонального проєкту фізичного виховання школярів «Пліч-о-Пліч зі спортом». Мова йшла про впровадження системи шкільних спортивних ліг в закладах загальної середньої освіти громади.

Вчитель фізичної культури Шаргородського ліцею №2, керівник гуртка «Спортивний туризм» Руслан Сідлецький ознайомив вчительську спільноту з особливостями проведення змагань зі спортивного орієнтування та надав настанови щодо проведення даного виду спорту.

Заступник міського голови, заступник Вінницького національного Олімпійського комітету України Артем Соляник, подякував всім, хто активно впроваджує спорт в громаді: «Попри воєнний стан та обставини, що склалися в країні Ви викладаєтеся, проводите спортивні заходи, працюєте і даєте результати» - зазначив Артем Сергійович. Також він передав вітання від  голови Олімпійського комітету України  у Вінницькій області Сергія Борзова та нагородив подяками від Олімпійського комітету керівників закладів, активних  учасників, які допомагають розвивати спорт, організовують спортивні заходи, спортивні дозвілля.

Інспектор відділу гуманітарної політики Жмеринської військової адміністрації Василь Марчук підвів підсумки наради та подякував за пророблену працю вчителям, тренерам, всім прихильникам спорту.

Відділ освіти і спорту міської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора