Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З Днем Соборності України!

Дата: 22.01.2024 12:06
Кількість переглядів: 105

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) ми відзначаємо День Соборності України, який цьогоріч має назву «Наша єдність – наша зброя».

Адже акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі.

В сучасному спротиві російській агресії ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає майбутнє. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу. А найголовнішим уроком нашої спільної історії є те, що в єдності – сила, а в розділенні – поразка.

Сьогодні в Шаргородській територіальній громаді відбулись відповідні заходи, приурочені Дню Соборності України.

 

"Шановні шаргородці! Я впевнений, що усі ми цілком і повністю усвідомлюємо, що означає слово «єдність». Без єдності немає незалежності.

Пам'ятаймо, що усі ми несемо велику відповідальність за збереження нашої незалежної  України. Знаю, що кожен житель Шаргородщини підтримує українських воїнів-захисників, кожен просить у Бога миру єдиній Батьківщині. Нехай це державне свято додає сил у боротьбі з агресором.

Бажаю усім Вам міцного здоров’я, злагоди, миру і глибокої віри у світле та щасливе майбутнє рідного краю та України!" - зазначив міський голова Володимир Барецький у вітальному слові.

Слава Соборній Україні! Героям Слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора