Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майбутнє наших дітей закладається зараз. Про галузь освіти Шаргородщини.

Дата: 23.01.2024 10:28
Кількість переглядів: 66

Розпочинаючи говорити про галузь освіти Шаргородської громади, необхідно наголосити, що тут працюють професіонали своєї справи, вони є основою сильної, дієвої та потужної команди. Робота директора має відображення в самому навчальному закладі, роботу учителя ми бачимо в очах нашої молоді, успішності учнів, розвитку сильних та свідомих особистостей.

У 2023 році діяльність освітянської галузі знову довелось коригувати з урахуванням обставин військового часу. Звісно, позитивним є факт навчання дітей не в  дистанційному, а в очному режимі. Для цього у всіх  закладах освіти громади було обладнано найпростіші укриття, створено кабінети безпеки, організовано харчування учнів та вихованців,  забезпечено температурний та санітарно-гігієнічний режим, підвіз школярів до місць навчання та багато іншого.

Безумовно, розставляючи пріоритети,  першу сходинку займає питання успішності учня та якість освіти.

За результатами виконання підсумкового навчально-методичного тесту (по-колишньому ЗНО) два наші найбільші навчальні заклади – ліцеї №1 і №2 міста Шаргорода увійшли в число кращих у Вінницькій області, зайнявши у загальнообласному рейтингу серед трьохсот навчальних закладів  відповідно 43 та 13 місце.

Четверо  учнів Шаргородських ліцеї №1 та №2 здобули  максимальний результат – 200 балів або впритул наблизились до цього показника.

Ще красномовнішими є порівняльні за останні 2 роки результати учнівських предметних олімпіад, в обласному етапі яких вихованці нашої громади  здобули у цьому році 13 (!) призових місць. Таких показників не мав навіть бувший Шаргородський район.

Протягом останніх трьох років ми щороку маємо переможців у престижних міжнародних дитячих конкурсах. Так у нинішньому році у фінальному етапі  Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка виборола перемогу учениця 6 класу Плебанівського ліцею Боднар Анастасія.

Маємо і досягнення у спорті. В загальному заліку командних місць за підсумками молодіжних спортивних ігор (Гімназіади) шаргородці здобули на обласному рівні 2 других та 4 третіх місця; а на районному - 6 перших, 5 других і 2 третіх місць.

Є вагомі здобутки з розвитку здібностей та обдарувань учнівської молоді у наших закладах позашкільної освіти. Так колектив БДЮТу у Всеукраїнських конкурсах, фестивалях, змаганнях здобув 19 призових місць, а в обласних етапах  -  33 призових місця в особистій першості та 4 призових місця серед колективів.

Уже не перший рік ми практикуємо стимулювання талановитої молоді, нагороджуючи за вагомі здобутки в навчанні та спорті  відзнаками міського рівня та грошовими винагородами. Тому, виділені у 2023 році  117 тисяч гривень цілком себе виправдовують. Є переконання, що така ініціатива міської ради  і в майбутньому принесе нові здобутки юних жителів Шаргородщини. Ми і надалі будемо стимулювати талановиту молодь.

Є й чимало  інших вагомих результатів вихованців навчальних закладів нашої громади, які, безумовно, заслуговують  уваги. І ці рядки можна продовжувати ще довго.

Проте зрозуміло одне. Ми пишаємось нашими молодими шаргородцями. Вони ерудовані, неймовірно сміливі, наполегливі та допитливі. На жаль, діти знають, що таке війна, але вони й цілковито усвідомлюють цінність незалежності та свободи рідної України, бо люблять її усім серцем!

В той час, коли діти прагнуть йти все вище і вище,  наше завдання – дати їм основу під ногами, щоб відштовхнувшись від неї, вони могли досягти нових вершин. Бо наша молодь – наше майбутнє!

Галузь освіти Шаргородщини – це багатогранний і непростий механізм, який вимагає чіткої, злагодженої та копіткої праці. Тому робота міської ради й надалі буде продовжуватись в напрямку удосконалення освітянської галузі виключно в інтересах дітей та талановитих учителів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора