Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В громаді проводиться соціальна робота з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах

Дата: 21.02.2024 10:03
Кількість переглядів: 111

Лише у взаємодії народжується позитивний результат! Тому і надалі комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради працює над тим, що усі дітки Шаргородської міської територіальної громади мали гідний соціальний захист та можливість зростати у повноцінній родині.

З початку лютого 2024 року фахівцем із соціальної роботи Юлією Каспрук та психологом Катериною Титаренко  відділення соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради спільно з працівниками служби у справах дітей Шаргородської міської ради, інспекторами з ЮП СП Жмеринського РВП ГУНП у Вінницькій  області, поліцейським офіцером громади Жмеринського РВП та завідувачем сектору «Шаргородське бюро правової допомоги Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги» проводились спільні виїзди у Руданський та Козлівський старостинські округи Шаргородської міської територіальної громади та у м. Шарогород з метою виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та проведення профілактичної роботи.

Всього відвідано 5 сімей, з них 1 сім’я ВПО, 1 сім’я демобілізованого військовослужбовця,  в яких виховується 10 дітей.

В ході роботи були здійсненні спеціальні заходи та профілактичні бесіди  щодо протидії домашньому насильству, надано психологічну допомогу членам сімей.

Також були перевірені умови проживання дітей, наявність одягу відповідно до віку та сезону, забезпечення продуктами харчування та з’ясовано, що базові потреби дітей задоволені, санітарно гігієнічні норми переважно дотримуються, є наявний запас харчових продуктів.

Батьки письмово ознайомлені із законодавством України щодо запобігання та протидії домашньому насильству, жорстокому поводженню з дітьми та проведено попереджувальну - роз’яснювальну роботу щодо наслідків неналежного виконання ними батьківських обов’язків.

Як свідчить практика, постійні виїзди та проведені заходи дають позитивні результати.

Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем і що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей.

Якщо Ви стали свідком жорстокого поводження чи насильства над дитиною, чи у Вас по сусідству проживає родина, яка опинилася у складних життєвих обставинах – звертайтеся за адресою: м.Шаргород, вул. Героїв Майдану, 224, каб.112.

Працівники відділення соціальної роботи  КУ Центр надання соціальних послуг допоможуть  Вам подолати складні життєві обставини.

КУ Центр надання соціальних послуг

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора