Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Наша дума, наша пісня, не вмре, не загине

Дата: 12.03.2024 13:09
Кількість переглядів: 100

До 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря Шаргородським центром культури і дозвілля міської ради в приміщенні міської бібліотеки-філії для дітей було організовано літературно-мистецьке свято «Наша дума, наша пісня, не вмре, не загине», в рамках якого відбувся традиційний загальноміський відбірковий конкурс читців «Кобзар і Україна».

Супроводжувала захід книжкова викладка «Провісник долі України», підготовлена працівниками міської бібліотеки-філії для дітей (завідуюча Олена Куляс). Добірка літератури цієї викладки стане у пригоді всім тим, хто шанує, знає й по-справжньому популяризує творчість геніального українського поета.

Музичною окрасою свята стали: музичний твір «Натхнення» у виконанні бандуристки Анна Короп, пісня «Думи мої Думи», яку виконала Олександра Рудь та літературно-музична композиція «Три душі» з уривку містерії «Великий льох» Т. Шевченка, яку представили гуртківці клубу села Пасинки.

Справедливо оцінювали конкурсантів члени журі - вчителі української мови і літератури Шаргородського ліцею №1 та №2 Ірина Француз  і Оксана Павлюк, директор комунальної організації «Шаргородська центральна міська бібліотека» Шаргородської міської ради Галина Волощук та місцева поетеса Людмила Григоренко.

Цьогоріч у конкурсі прийняли участь 33 читці закладів культури громади та представлені чотири літературно-музичні композиції.

Переможцями конкурсу у номінації «Читці» стали:

І вікова категорія - 10 – 14 років:

1 місце - Михайло Кульчаківський, читець будинку культури с. Конатківці.

2 місце розділили - Ольга Боднар, читець бібліотеки-філії с. Лозова та Наталія Лопухова, читець бібліотеки- філії с Конатківці.

3 місце - Юлія Стратійчук, читець бібліотеки-філії с. Дерев’янки.

 

ІІ вікова категорія -  15 – 24 роки:

1 місце - Софія Чорна, читець  відділу обслуговування дорослих читачів Шаргородської центральної міської бібліотеки.

2 місце – Каріна Осадчук, читець бібліотеки Слободо-Шаргородського ліцею.

3 місце розділили – Наталія Стус, читець  бібліотеки-філії с. Писарівка та Владислава Кучинська, читець Шаргородської міської бібліотеки – філії для дітей.

 

ІІІ вікова категорія   25 – 35 років:

1 місце – Вікторія Шевчук, читець будинку культури с. Івашківці.

2 місце –  Тетяна Буняк, читець бібліотеки- філії с. Перепільчинці.

 

У номінації  «Літературно-музичні композиції» переможцями стали: 

1 місце – гуртківці клубу с.Пасинки (Ярослава Мудра, Ангеліна Гаврилюк, Надія Рябченко).

2 місце - гуртківці будинку культури с. Перепільчинці (Вікторія Мазур, Ліза Солодун, Даша  Цимбаліста)

3 місце розділили  - гуртківці бібліотеки-філії с. Лозова (Олександр Байда, Ангеліна Тужикова, Іван Безпалько, Іванна Крива, Сніжана Сологуб, Кароліна Дрюкова,  Віктор Їжаківський) та гуртківці клубу с. Будне (Каріна Кушнір і Соломія Борець).

Підсумки відбіркового конкурсу підвела голова журі, начальник відділу культури і туризму Шаргородської міської ради Тетяна Янчурська, а також висловила щиру вдячність членам журі за об’єктивну оцінку, всім учасникам конкурсу, а особливо, керівникам комунальних організацій «Шаргородський центр культури і дозвілля»  (директор Роман Підпалюк), «Шаргородська центральна міська бібліотека» (директор Галина Волощук) та підпорядкованих їм закладів, дирекції Слободо-Шаргородського ліцею в особі директора Григорія Стратія, а також Павлу Андрійчуку за фото та відео супровід заходу (КО «Креативний простір ШАР»). Члени журі нагородили всіх учасників подяками за участь у загальноміському відбірковому конкурсі читців «Кобзар і Україна», а переможцям конкурсу вручили грамоти та пам’ятні сувеніри – збірки поезій Т.Шевченка «Кобзар».

Приємно, що захід відвідали поціновувачі творчості Т.Г Шевченка, небайдужі гості громади з Херсону: Людмила Ананко та Катерина Тесля, які щиро захоплювалися виступом кожного конкурсанта.

На згадку про свято всі присутні зробили загальне фото та поклали квіти до підніжжя пам’ятника Великому Кобзарю Т. Г. Шевченку.

Відділ культури і туризму міської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора