Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вічна слава і пам'ять полеглим Захисникам України!

Дата: 16.03.2024 22:26
Кількість переглядів: 104

Молитва і наша вічна шана… Це те, що кожен з нас має робити для полеглих захисників України. Саме молитовна пам'ять про тих, хто своє життя поклав заради збереження миру та цілісності Української Держави, є проявом нашої вдячності відважним синам рідної України, нашого болю від втрати кожного з них.

Сьогодні на центральній площі міста Шаргород, де розміщено стели полеглим Захисникам України, вихідцям Шаргородської громади, відбувся молебен, який здійснили Митрополит Вінницький і Тульчинський Михаїл із духовенством ПЦУ та Єпископ Броніслав Бернацький із священниками римо-католицької церкви.

На площу, щоб віддати належну шану загиблим воїнам АТО/ООС та російсько-української війни прийшли багато людей.

Кожне сказане сьогодні слово гострим лезом  пронизувало серце, торкалось найглибших струн душі, осідало в підсвідомості. Здається, що навіть дихати було важко.

Вдивляючись у вічі хлопців, чиї фото вкарбовані у стели, ми бачимо  спокій та відвагу. Такі ж очі, очі їхніх рідних, можна було побачити серед присутніх на площі. Тільки у них тепер відображається страждання й  невимовна туга за чоловіком, сином, братом, батьком чи онуком, який своїм життям прикрив від ворога увесь український народ. Хочеться полегшити їхній біль, розділити тягар втрати та, на жаль, не існує потрібних слів, це горе нічим не втамувати.

Війна зруйнувала в нашій країні домівки, села і навіть міста, зламала життя багатьом українцям, забрала близьких нам людей, принесла важкі випробування, поселила в дітях тривогу, але наша битва продовжується. Збавляти темпи боротьби ми не маємо права, бо на нас з небес дивляться полеглі Герої, які за Перемогу України віддали найдорожче – життя.  

Вічна слава і пам'ять полеглим Захисникам України!

З вірою в Перемогу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора