Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про умови конкурсу Вінницької обласної Ради «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ» говорили в Шаргородській територіальній громаді

Дата: 09.04.2024 17:28
Кількість переглядів: 96

Сьогодні, 9 квітня 2024 року, на базі Шаргородської міської територіальної громади, відбулась інформаційна зустріч представників Вінницької обласної Ради на чолі з головою Вінницької обласної Ради В’ячеславом Соколовим  з керівниками територіальних громад Жмеринського та Могилів-Подільського районів, щодо порядку проведення конкурсу Вінницької обласної Ради «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ» у 2024 році.

Україна продовжує давати відсіч російським окупантам, які прийшли на нашу українську землю. Наша Незалежність дається важкою ціною. За ці роки війни і особливо останні гине багато українських воїнів. Нажаль і в нашій громаді є втрати. І цей біль ніколи не пройде... Зустріч розпочалася вшануванням пам’яті про загиблих, які боронили  свій  край та покладання квітів  до меморіалу Загиблих Воїнів на площі Перемоги.

Далі відбувся  захід щодо  безпосереднього порядку проведення обласного конкурсу, його специфіки та особливостей, включаючи умови в яких сьогодні перебуває наша країна. 

Участь у таких  конкурсах дає усвідомлення можливостей  створювати позитивні зміни і стає поштовхом  для підтримки системи забезпечення Збройних Сил України та захисту наших громадян шляхом об’єднання зусиль для досягнення основної цілі сьогодення, здобуття Перемоги.

Бюджет конкурсу - це кошти обласного та місцевого бюджетів, а також залучення  меценатів та партнерів, так як  надаючи допомогу в цей нелегкий для всіх нас час, є надія, що ми разом здолаємо будь-які негаразди.

Сама назва конкурсу – «БЕЗПЕЧНІ СТІЙКІ ГРОМАДИ» визначає його суть. Громада має бути безпечною для її жителів та стійкою у боротьбі з агресором.

Головні напрями обласного конкурсу:

– «БЕЗПЕКА І ОБОРОНА» – сприяння підтримці підрозділів Збройних Сил України, Національної Гвардії України та інших військових формувань, цивільний захист, правопорядок та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій;

– «СТІЙКІСТЬ» – облаштування укриттів в закладах освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, громадських місцях тощо;

– «ТУРБОТА» – забезпечення належного матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я для створення умов, спрямованих на підвищення рівня фізичного розвитку та реабілітації військовослужбовців, їх родин.

Отже мета конкурсу: ефективне згуртування та залучення представників спільнот для вирішення нагальних проблем сьогодення, як в країні в цілому, так безпосередньо в нашій Шаргородській громаді.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора