Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконавчого комітету міської ради від 10.04.2024 року №66 «Про організацію суспільно корисних робіт та запровадження трудової повинності»

Дата: 12.04.2024 10:38
Кількість переглядів: 89

ШАРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я  №66

 

10 квітня 2024року                                                                     м. Шаргород

 

Про організацію суспільно корисних робіт

та запровадження трудової повинності

 

Відповідно до статті 27 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 17 Закону України «Про зайнятість населення», статей 3, 4, 8, 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 року № 753 (зі змінами) (далі - Порядок), з метою залучення працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, що виконуються під час запровадження трудової повинності, створення та облаштування системи інженерних споруд спеціального призначення (фортифікаційних споруд), а також виконання робіт з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій техногенного, природнього та воєнного характеру, що можуть виникнути в період воєнного стану та усунення їх наслідків, забезпечення життєдіяльності населення Шаргородської міської територіальної громади, виконавчий комітет міської ради  В И Р І Ш И В:

1. Запровадити трудову повинність та організувати суспільно корисні роботи в умовах воєнного стану на території Шаргородської міської територіальної громади (далі - суспільно корисні роботи).

2. Залучити до суспільно корисних робіт працездатних осіб, у тому числі осіб, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану (крім працездатних осіб, що залучені до роботи в оборонній сфері та сфері забезпечення життєдіяльності населення і заброньовані за підприємствами у період воєнного стану з метою виконання робіт, що мають оборонний характер, а також осіб, залучених до здійснення заходів національного спротиву), зареєстрованих безробітних та інших незайнятих осіб, в тому числі і внутрішньо переміщених.

3. Затвердити перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких можуть залучаються: безробітні та інші незайняті особи, в тому числі і внутрішньо переміщені особи які зареєстровані на території Шаргородської міської територіальної громади, згідно( додатку 1) до цього рішення.         

4. Затвердити перелік замовників (підприємств, установ, організацій) суспільно корисних робіт, виконання яких здійснюється на об’єктах, що розташовані на території Шаргородської територіальної громади (додаток 2).

5. Шаргородському управлінню Жмеринської філії Вінницького обласного центру зайнятості сприяти залученню зареєстрованих безробітних осіб до виконання суспільно корисних робіт.

6. Фінансування суспільно корисних робіт здійснювати за рахунок коштів державного бюджету. Фінансування суспільно корисних робіт, що виконуються зареєстрованими безробітними, здійснити за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування  на випадок безробіття, передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру. Фінансування суспільно корисних робіт здійснити шляхом спрямування коштів на оплату праці у розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на дату її нарахування, повністю виконану місячну (годинну) норму праці, встановлену з урахуванням положень, Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану, оплату перших п’яти днів тимчасової непрацездатності в межах дії строкового трудового договору, сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, оплату проїзду в межах території громади до місця виконання робіт та у зворотньому напрямку ( у разі потреби), відповідно Порядку.

7. У разі залучення до суспільно корисних робіт зареєстрованих безробітних замовникам укладати договори про організацію фінансування суспільно корисних робіт з Вінницьким обласним центром зайнятості.

8. Начальнику загального відділу виконавчого комітету  міської ради Мельник О.К., у термін, що не перевищує 5 робочих днів з дати прийняття рішення, довести це рішення до відома населення шляхом оприлюднення на офіційному веб сайті Шаргородської міської ради, відповідно до вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації»

9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрія Майданюка.

 

            Міський голова                                        Володимир БАРЕЦЬКИЙ

Додаток  1

рішення виконавчого комітету

10 квітня 2024 року №66

Перелік видів суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, до виконання яких можуть залучаються: безробітні та інші незайняті особи, в тому числі і внутрішньо переміщені особи які зареєстровані на території Шаргородської міської територіальної громади.

1. Ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об'єктах забезпечення життєдіяльності.

2. Будівництво захисних споруд цивільного захисту, швидко споруджуваних захисних споруд цивільного захисту та створення найпростіших укриттів,протизсувних, протиповеневих, протиселевих, протилавинних, протиерозійних та інших інженерних споруд спеціального призначення.

3. Ремонт та будівництво житлових приміщень.

4. Роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття.

5. Надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру.

6. Організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій.

7. Роботи, пов’язані з підтриманням громадського порядку.

8. Упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.

9. Заготівля дров для опалювального сезону навчальних закладів Шаргородської міської ради.

10. Ліквідація стихійних сміттєзвалищ, та облаштування полігонів для збору твердих побутових відходів.

11. Сільськогосподарські роботи (весняно-польові роботи, збирання врожаю).

12. Плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок.

13. Доставка засобів захисту та гуманітарної допомоги для задоволення потреб Збройних Сил України.

14.Заготівля дров для військових, внутрішньо-переміщених осіб, учасників бойових дій, Захисників та Захисниць України, та членів їх сімей, родин загиблих військовослужбовців.

15.Виконання робіт по облаштуванню оборонних рубежів, блокпостів, спостережних пунктів, інженерних споруд, захисних стінок.

16.Заготівля, приготування, пакування та доставка продуктових наборів для задоволення потреб Збройних Сил України.

17.Ремонт військового одягу та амуніції для задоволення потреб Збройних Сил України.

18. Виконання робіт в овочесховищах.

19.Доставка, розвантаження, фасування, роздача гуманітарної допомоги у період воєнного стану.

20. Пошиття, виготовлення речей захисту, засобів освітлення для потреб Збройних Сил України.

 

Керуючий справами виконавчого

 комітету міської ради                                                                    Ігор КУШНІР

 

Додаток  2

рішення виконавчого комітету

10 квітня 2024 року №66

Перелік замовників (підприємств, установ, організацій) суспільно корисних робіт, виконання яких здійснюється на об’єктах, що розташовані на території Шаргородської територіальної громади

 

№ п/п

Назва підприємства

Об’єкти, на якому виконуються суспільно корисні роботи

Види суспільно корисних робіт

Орієнтовна чисельність

Критерії відбору

Межі території, транспортні маршрути (або організація доставки до місця проведення суспільно корисних робіт

Місце та час збору працездатних осіб, що залучаються до виконання суспільно корисних робіт

Строк виконання суспільно корисних робіт

Посадові особи, які відповідають за інформування, оповіщення та збір працездатних осіб

Сума коштів тис. грн.

Інші питання, вирішення яких сприятиме виконанню таких робіт (у разі потреби)

вік

Професія

Спеціальність

1

Шаргородське комунальне підприємство «Комунсервіс»

Об’єкти, що розташовані на території Шаргородської ТГ,  а також ті, що визначені військовим командуванням та Жмеринської РВА

Згідно додатку 1 до рішення

 

45 осіб/міс

-

-

-

Територія Шаргородської територіальної громади

м. Шаргород вул. Маліванчука 35

починаючи з __.04.2024 року на

08:00 год . (протягом терміну зазначеного в договорі)

на період дії воєн-ного стану

Директор Шаргородського комунального підприємства «Комунсервіс»

Ведецький М.А.

У межах виділе-них коштів

 

 

Керуючий справами виконавчого

 комітету міської ради                                                Ігор КУШНІР

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора