Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перше заняття мультимедійного курсу у боротьбі зі стресом «Самодопомога Плюс»

Дата: 15.04.2024 14:52
Кількість переглядів: 76

Стрес — це природна реакція на труднощі й загрози. Помірний стрес зазвичай не спричиняє проблем. Утім у разі серйозних потрясінь люди, які проживають тривалий стрес, можуть мати проблеми з психічним та фізичним здоров’ям.

Хороша новина в тому, що стрес можна подолати. У більшості випадків у цьому допомагають навички самодопомоги та турботи про себе.

15 квітня 2024 року в комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради  фахівцями відділення соціальної роботи Наталією Кирилюк, Юлією Каспрук та психологом Катериною Титаренко для працівників відділу соціального захисту та охорони здоров’я Шаргородської міської ради та працівників КУ Центр надання соціальних послуг було проведено сесію з групового курсу управління стресом для дорослих «Самодопомога Плюс» [Self-HelpPlus] (SH+) –перший мультимедійний курс самодопомоги у боротьбі зі стресом за програмою, розробленою Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні.

Курс самодопомоги у боротьбі зі стресом складається з п’яти основних навичок. Кожна навичка є ключовою частиною навчання управлінню стресом.

Учасникам заняття була проведена перша навичка «Заземляємося». Заземлення означає повернення нашої уваги до моменту тут-і-зараз, замість того, щоб опинитися в полоні емоційних бур.

Заземлення – дуже ефективна практика, яка потребує зовсім небагато часу. Вона допомагає перемкнутися з емоцій до дій.  Опанувавши її, ви можете впоратися з тривогою і навіть панічними атаками, перенести фокус на те, що є навколо вас тут і зараз, повернутися до життя.

Не менш цікавою вправою для учасників сесії стало навчання навички «Усвідомлене споживання».

Усім учасникам сесії було запропоновано ознайомитись із книгою під назвою «Важливі навички в період стресу: Ілюстроване керівництво» для особистого користування.

В теперішній час, як ніколи, потрібно дбати про своє ментальне здоров'я, адже це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя.

КУ Центр надання соціальних послуг



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора