Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородщина долучилася до Програма ФІФА з розвитку спорту

Дата: 08.05.2024 15:31
Кількість переглядів: 113

Протягом 7- 8 травня на міському стадіоні «Колос», в рамках пілотного проекту з реалізації програми розвитку талантів ФІФА УАФ, відбувся захід, на якому зробили акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшої організаційної підтримки розвитку ідентифікованих потенційних талантів.

Основним інструментом проекту є аналітична система, розроблена спеціально для тестування дітей 8-12 років для оцінки їх фізичних здібностей і потенціалу для їхнього розвитку в разі залучення їх до фахово - організаційного тренувального процесу.

У тестуванні  взяли участь учні  закладів освіти громади 2012-2015 року народження. Загалом понад 280  дітей.

На відкритті проекту з вітальним словом до спортивної спільноти звернувся міський голова Володимир Барецький, який зазначив, що цей проект дає можливість знайти  юні таланти у сільській місцевості, невеличких містах та згодом розвивати їх, залучивши їх до професійних команд.

На заході були присутні віце-президент ДЮФЛ України Валерій Золотухін, менеджер обласної Асоціації футболу Вікторія Сметанюк.

Підтримали юних талантів секретар міської ради Катерина Кедик, начальник відділу освіти і спорту Сергій Іванець, спеціаліст відділу освіти і спорту Валентина Мельник, голова Шаргородської асоціації футболу Іван Палій.

Гарної спортивної атмосфери заходу додавав ведучий - директор Центру культури і дозвілля Шаргородської міської ради Роман Підпалюк.

Кожного юного учасника сфотографували та внесли його результати у базу УАФ і ФІФА. Тут юні спортсмени та їхні батьки, отримавши доступ до своїх даних, зможуть переглянути результати та, за бажанням,  порівняти їх.

На завершення заходу, в рамках проєкту, заклади освіти отримали 60 футбольних м’ячів і п’ять боксів з інвентарем для занять спортом.

Було цікаво. Кожному таланту дали шанс!

Відділ освіти і спорту міської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора