Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні громадяни! Не провокуйте пожежі в екосистемах!

Дата: 10.05.2024 11:06
Кількість переглядів: 73

З настанням весняної погоди на Вінниччині та під час Поминальних днів різко збільшилася кількість пожеж на відкритих територіях. Майже щодня реєструються випадки горіння сухої рослинності, чагарників, очерету тощо.

Причинами, що призводять до таких пожеж є необережність з вогнем, неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, очерету, ділянок із степовою та іншою природною рослинністю, а також недбалість громадян під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.

Нерідко це призводить до поширення полум'я на лісові насадження, житлові будинки та господарські будівлі, є факти травмування та загибелі людей. У степах та лісах гинуть тварини, для яких природне середовище є домівкою.

Шановні жителі Вінниччини! Не провокуйте пожежі в екосистемах. Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значних збитків державі та навколишньому середовищу. Може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Не завдавайте шкоди собі та оточуючим!

Стаття 77-1. Самовільне випалювання рослинності або її залишків

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду,  тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот шістдесяти до семисот двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від однієї тисячі двохсот шістдесяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В екстрених ситуаціях телефонуйте за номером «101».

ГУ ДСНС України у Вінницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора