Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Друге заняття мультимедійного курсу у боротьбі зі стресом «Самодопомога Плюс»

Дата: 14.05.2024 16:22
Кількість переглядів: 148

14 травня 2024 року в комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради  фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи Юлією Каспрук та психологом відділення Катериною Титаренко для працівників відділу соціального захисту та охорони здоров’я Шаргородської міської ради та працівників КУ Центр надання соціальних послуг було проведено сесію з групового курсу управління стресом для дорослих «Самодопомога Плюс»  [Self-Help Plus] (SH+) – другий мультимедійний курс самодопомоги у боротьбі зі стресом за програмою, розробленою Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні.

Цей курс був розроблений World Health Organization Ukraine в рамках роботи над створенням та впровадженням Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки - ініціатива першої леді Олени Зеленської.

Учасникам заняття була проведена друга навичка «Відчіпляємося з гачка».

На початку цього заняття було повторено ключові моменти  минулого заняття: що таке стрес, як чіпляємося за гачок важких думок та почуттів, як зосередженість на справі, яку зараз робимо, може допомогти робити її краще, та отримувати більше задоволення і як можемо заземлитися, коли з’являються емоційні бурі.

Навичка «Відчіпляємося з гачка» - це здатність помічати та називати важкі думки і почуття, що дозволяє нам побачити їх такими, як вони є. Коли ми так робимо, тоді вони мають менший впливі на нас. Чим більше ми будемо практикувати як відчіплятись з гачка, тоді важкі думки та почуття втрачають свою здатність залякувати, турбувати, хвилювати або призводити нас до депресії.

Техніка Відчіпляємося з гачка – дуже зручна. Її можна виконувати в будь-який час, в будь-якому місці, всього лише за декілька секунд.

Учасники заняття практикували навички «Відчіпляємося з гачка» в стресових ситуаціях, а також закріпили уміння позбуватися  важких думок та почуттів.

Даний проєкт надав можливість опанувати навички подолання труднощів у боротьбі зі стресом у дорослих, що нині є досить актуальним.

КУ Центр надання соціальних послуг міської ради

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора