Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соціальний робітник – робота за велінням серця

Дата: 20.05.2024 11:55
Кількість переглядів: 107

«Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомогти іншим» -  ці слова Івана Франка є сенсом  життя багатьом з нас.

Працювати соціальним робітником - це бути небайдужим до людських  проблем, бути відкритим для спілкування  з тими, хто потребує допомоги, виявляти милосердя, робити добро не тільки за службовим обов’язком, а й за велінням совісті та покликом душі. Ця праця сповнена гуманізму, милосердя, тепла.

У відділенні соціальної допомоги вдома комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Шаргородської міської ради працює 25 соціальних робітників, на обслуговуванні яких знаходяться 333 одиноких людей поважного віку та осіб з інвалідністю. Навантаження на одного соціального робітника становить 12-13 підопічних, яких вони відвідують  двічі на тиждень, а тяжкохворих – тричі, і допомагають у оселі та у господарстві, допомагають приготувати їжу, оплатити комунальні послуги, купити якісні продукти та підтримати психологічно.

Робота соціальних робітників дуже потрібна та важлива, адже багато одиноких людей похилого віку потребують сторонньої допомоги і їх кількість постійно збільшується.

Вони  завжди приходять у найважчі моменти життя, пам’ятають імена і навіть дати народження своїх підопічних. Часом їм доводиться протистояти серйозним викликам, але вони не втрачають любові і оптимізму, готові ділитися своїм часом, аби надавати допомогу.

Соціальні робітники виявляють милосердя, роблять добро не тільки за службовим обов’язком, а й за велінням совісті та покликом душі.

З приходом весни соціальні робітники допомагають підопічним наводити лад в будинках, на городі, у квітниках, садочку та на прилеглій до будинку території, наводять чистоту і порядок.

Старенькі дуже радіють такій допомозі, адже проживають самі, а за станом здоров’я вже не в змозі працювати на своїх присадибних ділянках. І щоразу дякують своїм помічникам.

Соціальна робота – це не лише професія, це покликання, найвищою нагородою за яке є людська шана та вдячність.

Прохання до всіх небайдужих жителів громади повідомляти КУ Центр надання соціальних послуг про одиноких людей поважного віку або осіб з інвалідністю, які потребують підтримки та допомоги вдома, яка знаходиться за адресою: м.Шаргород, вул. Героїв Майдану, 224, моб тел. 068 043 34 99.

КУ Центр надання соціальних послуг міської ради 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора