Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

7 червня - Всесвітній день безпеки харчових продуктів

Дата: 07.06.2024 14:14
Кількість переглядів: 80

У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів (World Food Safety Day). Цей день покликаний нагадати про те, що відповідальний та свідомий підхід до питань харчової безпеки є запорукою збереження здоров'я людини та профілактики цілого спектру захворювань, пов'язаних з харчуванням.

Відповідальність за безпечність харчових продуктів несе виробник, а контроль здійснює Держпродспоживслужба. В Україні питання харчової безпеки регулюються законами "Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини" та "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", які забезпечують якість харчових продуктів "від лану до столу".

Сьогодні Україна продовжує впроваджувати національну систему контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів, яка є еквівалентною системі Європейського Союзу. Ми продовжуємо виконувати покладені на Службу функції на кожному етапі виробництва, обробки та зберігання харчових продуктів заради забезпечення харчової безпеки держави та здоров'я українських споживачів!

Жмеринське районне управління Головного управління

Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора