Шаргородська громада
Вінницька область, Жмеринський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шаргородська територіальна громада однією з перших на Вінниччині долучилась до Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти Як?»

Дата: 08.08.2024 12:22
Кількість переглядів: 106

Відтак в Шаргородській громаді на повну потужність розпочав свою роботу Центр Життєстійкості Шаргородської ТГ. Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської.

Сьогодні, 08 серпня 2024 року, у Шаргородській міській раді відбувся  «День спільнодії», який покликаний ознайомити керівників установ та організацій, а також жителів громади з основами роботи Центру, налагодити співпрацю, поінформувати населення щодо  Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?».

Від імені міського голови Володимира Барецького сьогодні  з початком роботи фахівців привітали заступник міського голови Андрій Майданюк та начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я міської ради Ніна Михайлик.

Очолює  Центр Життєстійкості Шаргородської ТГ  Паламарчук Марія Володимирівна – адміністратор надавач соціальних послуг Консультант Шаргородської територіальної громади із провадження Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», психологиня з багаторічним стажем роботи за фахом. Також тут працюють фахівці: Свинобой Іванна Олегівна - соціальний менеджер, Галінкіна Надія Сергіївна – практичний психолог, Кучинська Сніжана Миколаївна – фахівець соціальної роботи, Малинич Оксана Дмитрівна -  фахівець соціальної роботи.

Простір  функціонує в різних напрямками. Це робота з дітьми, батьками, вихователями, волонтерами, ВПО, сім’ями та людьми, які опинились у складних життєвих ситуація. Пріоритетним вектором  роботи є підтримка військовослужбовців і їхніх рідних. В Центрі вже зараз створена та активно працює група взаємопідтримки членів сімей полеглих воїнів, а також родин зниклих безвісти та тих, які перебувають у ворожому полоні.

Усе це надзвичайно важливо у воєнний період.

Маємо глибоке переконання, що розвиток Центру Життєстійкості в Шаргородській громаді є надзвичайно важливим. Адже це насамперед про ментальне здоров’я, формування життєстійкості, психологічне зміцнення та покращення якості життя   жителів Шаргородщини. Саме тому міською радою для належного функціонування Центру виділено фінансовий ресурс та надано приміщення, яке знаходиться в Шаргородському Центрі первинної медико-санітарної допомоги (м.Шаргород, вул.Чорновола, 9А.).

Загалом до Центру безоплатно може звернутись кожен мешканець нашої громади. Висококваліфіковані фахівці соціальної роботи, практичні психологи нададуть необхідну інформацію, спілкування, підтримку, комплексну послугу з формування життєстійкості.

Тож запрошуємо до діалогу.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора